Data-gedreven beslissingen nemen met BI

rsz_power_bi_finance_microsoft_control

De rol van een financial veranderd. Van alleen rapporteren over het verleden naar voorspellen wat de toekomst gaat brengen.

Om de toekomstige prestaties van jouw organisatie te kunnen voorspellen is het kunnen verwerken en visualiseren van data steeds belangrijker. Bij het visualiseren van data speelt Business Intelligence (afgekort BI) een grote rol. Maar wat is Business Intelligence eigenlijk en wat is de toegevoegde waarde voor jouw organisatie?

Business intelligence neemt elk onderdeel van je bedrijf mee

Business Intelligence omvat het volledige proces van data verzamelen, verwerken, omzetten naar informatie en visualiseren in een dashboard waarmee je organisatie kan sturen op de gestelde Key Performance Indicators (afgekort KPI’s). Het mooie van Business Intelligence is dat het zich niet alleen beperkt tot financiële data maar de data van elk bedrijfsonderdeel meeneemt in dit proces, wat dwarsdoorsnedes door jouw hele organisatie mogelijk maakt.

BI gebruiken voor data gedreven sturing van je bedrijf

Maar Business Intelligence kan meer dan alleen jouw bedrijfsdata verwerken tot inzichten. Zo kan je ook externe data toevoegen aan je bedrijfsdata, wat het mogelijk maakt om een brug te slaan tussen bedrijfsprestaties en gebeurtenissen buiten je bedrijf. Hiermee wordt het sturen van je organisatie opeens nog dynamischer. Neem bijvoorbeeld deze grote Nederlandse verzekeraar. Zij hebben met behulp van Business Intelligence de hoogte van ingediende claims voor autoschades kunnen voorspellen door de eigen data van het aantal claims af te zetten tegen de hoeveelheid gemeten neerslag in het verleden (externe data). Hieruit bleek dat de claims van klanten significant omhoog schoten wanneer in de gemeten neerslag steeg. Dit maakt het voor deze verzekeraar mogelijk om hun claims in de toekomst te voorspellen door de weervoorspellingen te bekijken.

Maar Microsoft Power BI is toch heel duur?

Nu horen we je denken: ik wil BI binnen mijn organisatie, maar dat kost me natuurlijk meteen een bak met geld. Het mooie is dat één van de krachtigste BI-tools maar $9,99 per maand per gebruiker kost, namelijk Microsoft Power BI. Dat betekent dat je voor minder dan €120,- per jaar per gebruiker data-gedreven beslissingen kan gaan maken die jouw organisatie verder helpen.

Het enige dat je dan nog nodig hebt, is een topper die samen met jou gaat zorgen voor de juiste implementatie van BI binnen jouw organisatie. Gelukkig is ook dat voor jou snel te regelen. Onze professionals zijn namelijk de toppers die jij zoekt hiervoor!

Dus wil jij ook data-gedreven beslissingen maken en je organisatie klaarmaken voor de toekomst?

Bekijk onze Finance & Control pagina of neem dan contact op met ons!

Samenwerken?

Samenwerken?

Wil jij je Finance & Control verbeteren?