Is dit hét moment om aan de slag te gaan als finance professional?

toekomstgerichte finance

De economie begint tekenen van herstel te tonen na de corona crisis. Organisaties beginnen weer te groeien en zijn meer en meer bezig met nieuwe projecten zoals het optimaliseren van processen en het verbeteren van hun financiële functie. Hoogopgeleide financiële mensen worden in de tussentijd steeds schaarser, dus veel organisaties zoeken naar tijdelijke professionals om tekorten op te vangen. De vraag naar interim finance-professionals is er dus volop. Maar wanneer maak je de stap om als interimmer de markt op te gaan?

Momenteel zien we een trend dat veel beginnende finance professionals gaan interimmen om werkervaring op te doen en mee te mogen spelen bij de grotere spelers. Maar ook ervaren krachten zien interim als een mooie manier om een periode te overbruggen of zichzelf in de kijker te spelen bij de grotere bedrijven. Detacheren binnen finance gebeurt bijna op iedere niveau.

Overstappen naar interim werk kan op ieder moment in je carrière

Aan de slag in detachering schept vaak het beeld als iets wat je doet aan het begin van je carrière, maar in werkelijkheid is interim werk op elk moment relevant.

Als je bijvoorbeeld een professional bent maar nog geen leidinggevende over een afdeling, Dan ben je vooral heel interessant voor interim werk in het middensegment. Bijvoorbeeld een Financial Controller of Reporting Specialist met 3 tot 10 jaar werkervaring. Hier kan je makkelijk werk ervaring op doen bij verschillende grote bedrijven om dit later in je carrière toe te passen bij een eventuele vaste functie.

Waarom finance interim?

Learn on the job staat bij interimmen central. Veel financials die interimmen zien dat ook als het grootste voordeel van detacheren. Je leert, doet werkervaring op en bouwt aan een interessante CV waar je in een later stadium van je carrière de vruchten van kan plukken.

Financials worden getrokken door het gevoel van ondernemerschap en alle vrijheden die daar bij horen. Veel mooie bedrijven in korte tijd van binnenuit zien, je expertise delen, een grote impact hebben op de organisatie en meer omzet genereren zijn elementen waar menig financial warm van worden. Interim biedt de mogelijkheid om dit te doen en relevante ervaringen en connecties op te doen binnen de wereld van finance.

Lijkt jou het interessant om als interimmer aan de slag te gaan? Bekijk snel onze vacature voor finance professional hier! ⬇️

Aan de slag bij Full Potential?

Mail je cv naar hello@full-potential.nl