Digital marketing bedrijven kunnen jouw website- en maps vermeldingen saboteren

maps_saboteren_kijk_uit_SEO_Agency

Niet iedereen op de wereld is hetzelfde, en meestal zeggen we ‘dat is maar goed ook’. Helaas zijn er mensen op de wereld met gebrek aan bedrijfsethiek.

Het lijkt erop dat een digital media bedrijf en hun klant het oneens waren over een arbeidsovereenkomst en uit elkaar wilde gaan. Het bedrijf zou hebben besloten het bedrijf volledig te saboteren in zoekmachine van Google.

Een Google Webmaster Help-thread heeft de klacht van de klant onder de aandacht gebracht.

De klant in kwestie wilde de samenwerking met het digital marketing bedrijf stopzetten en de overstap maken naar een ander bedrijf. Kort nadat de klant dit had aangegeven kreeg het bedrijf de eigendoms status van de Google My Business in handen en werd het gemarkeerd als permanent gesloten. Even later werd de website ook van Google verwijderd met behulp van de noodverwijderingsfunctie van Google Search Console.

Een Google-productexpert bevestigde dat “het lijkt alsof het SEO-bedrijf de site uit de zoekresultaten hebben verwijderd met Google Search Console. Dit is een functie die is ontworpen voor noodgevallen om een ​​site, pagina of directory vrijwel onmiddellijk uit de zoekresultaten te verwijderen.” Maar hij voegde eraan toe dat het “goede nieuws is dat dit snel omkeerbaar is”.

Veel mensen gaven deze man advies in de thread en het lijkt erop dat de eigenaar in staat was om het SEO-bedrijf van de site en de Google-tools uiteindelijk uit te sluiten.

Helaas gebeurd dit veel te vaak. We hebben eerder pogingen gezien om SEO-klanten te gijzelen door middel van SEO-bedreigingen. Google zei dat als het gaat om negatieve SEO, je het kunt negeren, maar dit gaat verder dan negatieve SEO, in dit geval hierboven had het SEO-bedrijf directe toegang om de site en het bedrijf van de Google index te verwijderen.

Moraal van het verhaal? Weet met welke agancy in zee gaat!

Wees dus voorzichtig wanneer je een agency inhuurt. Ze kunnen letterlijk enorm veel schade aanrichten en je moet ervoor zorgen dat je ze vertrouwt voordat je ze dergelijke toegang tot je bedrijf overdraagt.

Hier is de Forumdiscussie bij Google Webmaster Help te vinden.

Samenwerken?

Samenwerken?

Kunnen wij je helpen?