Een toekomstgerichte finance functie: Hoe en waarom?

toekomstgerichte finance

Finance functies die de ‘next-gen’ technieken en capaciteiten beheersen, zullen in de nabije toekomst daar veel profijt uit halen

Hoewel de krachten van ontwrichting van de afgelopen periode ook binnen de financiële wereld erg voelbaar zijn, is dit ook een grote kans kans. Er komen nieuwe manieren van samenwerking aan de oppervlakte waar voor 2020 soms nog op neergekeken werd. Kijk naar bijvoorbeeld het mobiele kantoor. We zijn een periode ingegaan waar mensen vanaf elke plek kunnen werken en flexibeler zijn dan ooit, waarom zou finance achterblijven?

Organisaties die de ‘next-gen’ vaardigheden onder de knie hebben, kunnen verwachten te floreren in deze nieuwe omgeving.

Hoe maak ik de finance functie van mijn organisatie future-proof?

Het doel van de financiële functie is het middelpunt van de onderneming worden om een betere sparringpartner te zijn en hiermee zakelijke besluitvorming mogelijk te maken wat de prestaties van de onderneming stimuleert. Bepaal eerst met welke vragen het bedrijf het meest worstelt, welke sturingsbehoefte er is en identificeer vervolgens welke gegevens, analysetechnologieën en vaardigheden nodig zijn om te voorzien in de behoeften. Harmoniseer gegevensbronnen en creëer een enkele bron van waarheid waarop kan worden vertrouwd voor het genereren van inzichten.

Een toekomstgerichte finance functie onderscheidt zich door:

  • Op nieuwe manieren met partners en afdelingen binnen de organisatie samen te werken. Maak hierbij gebruik van een agile bedrijfsmodel dat samenwerking stimuleert en de eilanden waar de verschillende bedrijfsonderdelen op zitten samen te voegen.
  • De nadruk te leggen op voorspellende analyses en inzichten om toekomstgerichte zakelijke beslissingen te kunnen nemen en hiermee de organisatie kunnen sturen in plaats van alleen prestaties uit het verleden te meten.
  • Automatisering van gegevensbeheer, transactieprocessen en andere activiteiten met een lage strategische waarde, waardoor finance medewerkers zich kunnen concentreren op activiteiten met een hogere toegevoegde waarde.

Hulp nodig bij het realiseren van een finance functie die zich richt op de toekomst? Onze professionals helpen je graag, dus neem snel contact met ons op!

Samenwerken?

Heb jij vragen over online marketing of finance?