Detachering

Wat is detachering?

In het kort gezegd is detachering het uitlenen van werknemers aan een derde partij, de opdrachtgever.

Formeel is een detacheringsbureau dus de werkgever van de te detacheren werknemer. Als klant ben jij opdrachtgever van het detacheringsbureau en de werknemer is een ingeleende werknemer voor jou. Omdat het detacheringsbureau de werkgever is, loopt het detacheringsbureau de werkgeversrisico’s bij ziekte en bij ontslag (ontslagvergoeding).

Maar wat is dan het verschil is tussen detachering en uitzenden?

Het voornaamste verschil zit hem in de contracten; Werken op detacheringsbasis biedt de gedetacheerde namelijk de flexibiliteit van het opdoen van ervaring bij verschillende opdrachtgevers, gecombineerd met de zekerheid van een vaste baan, wat dus garant staat op een vast maandelijks inkomen.

Werk je als uitzendkracht, dan gaat dat op basis van een nieuwe uitzendovereenkomst per project/werkgever. Daarnaast stopt een overeenkomst voor uitzenden zodra de uitzendperiode is afgelopen óf voortijdig wordt beëindigd, om wat voor reden dan ook.

Als gedetacheerde heb je dus altijd zekerheid op een vast inkomen.

Detacheren voor de opdrachtgever:

Detachering is de perfecte oplossing voor een organisatie die tijdelijk en snel handjes nodig heeft. Of het nu gaat om vervanging in verband met ziekte of verlof óf om extra ondersteuning tijdens een project of een piekmoment. Bij Full Potential leveren wij deze handjes, of professionals, die gelijk over de expertise beschikken om aan het werk te kunnen.  FP kiest voor echte specialisten die direct aan de slag kunnen binnen jouw organisatie en met hun kennis en kunde zorgt ervoor dat zij moeiteloos kunnen meewerken op het niveau dat jij gewend bent.

Als interimmer bij ons aan de slag of zelf extra handjes nodig voor jouw organisatie? Neem dan snel contact met ons op!

Samenwerken?

Heb jij vragen over online marketing of finance?